Götene Trapen 2013-2009

Götene Trapen 15-års Jubileum 2013 arrangerades av Götene Sportskytteklubb lördagen den 7 september, tävlingen lockade i år 50 skyttar från 22 olika klubbar geografiskt från Sundsvall i norr till Växjö i söder till skjutbanan i Holmestad. Tävlingens omfattning 100 duvor. Det var perfekta skjutförhållanden under årets tävling och det visade sig inte minst på resultaten då 12 skyttar hade 90 träff eller mer och bästa skytt Kent Stensson från Svenljunga hade hela 99 träff.
Tävlingsdagen avslutades även detta år med en suddensskjutning om ett luftgevär sponsrat av FXairguns Hova Sweden.
De 40 skyttarna som deltog i suddensskjutningen fick även i år en extra stor utmaning då trapkastaren även släpptes lös i höjdled, vinnare av luftgeväret blev Bernard Raimondo Götene med 20 träff.

Resultat Götene Trapen 15-års Jubileum 2013.pdf

Götene Trapen 2012 arrangerades av Götene Sportskytteklubb lördag den 8 september, tävlingen lockade i år 47 skyttar från 18 olika klubbar till skjutbanan i Holmestad. Tävlingens omfattning 100 duvor. Tävlingen blev i år en ganska kylslagen historia med endast runt 10 grader varmt och blåsigt, vilket bidrog till svåra skjutförhållanden med duvor som flög lite som dom själva ville.
Detta visade sig också på resultaten då vi endast kunde notera en 25:a på hela dagen men trots uteblivna 25:or så var det en del skyttar som lyckades skjuta riktigt bra i det blåsiga vädret. 
Tävlingsdagen avslutades även detta år med en suddensskjutning om ett luftgevär sponsrat av FXairguns Hova Sweden.
De 43 skyttarna som deltog i suddensskjutningen fick även i år en extra stor utmaning då trapkastaren även släpptes lös i höjdled, vinnare av luftgeväret blev hemmaskytten Roland Fernström med 14 träff.

Resultat Götene Trapen 2012.pdf

Götene Trapen 2011 arrangerades av Götene Sportskytteklubb lördag den 3 september, tävlingen lockade i år 47 skyttar från 17 olika klubbar till skjutbanan i Holmestad. Tävlingens omfattning 100 duvor. Dagen var lite kylig till en början men fram på dagen blev det växlande molnighet och en temperatur på runt 15 grader samt vindstilla, vilket bidrog till perfekta skjutförhållanden.
Detta visade sig också på de höga resultaten, vi kunde vid dagens slut räkna till hela tretton 25-or i resultatlistan.
Det var dessutom mycket jämt i toppen, så fyra skyttar i både A och B klass fick skjuta sudden om medaljplatserna i dessa klasser. Dagens högsta resultat stod hemmaskytten Bertil Josefsson och Bertil Nilsson Gnosjö för som båda hade 98 träff i A klassen.
Tävlingsdagen avslutades även detta år med en suddensskjutning om ett luftgevär sponsrat av FXairguns Hova Sweden. De 39 skyttarna som deltog i suddensskjutningen fick även i år en extra stor utmaning då trapkastaren även släpptes lös i höjdled, men efter 14 duvor var det klart och Jörgen Ohlsson Falköping stod som segrare.

Resultat Götene Trapen 2011.pdf

Götene Trapen 2010 arrangerades av Götene Sportskytteklubb lördag den 4 september, tävlingen lockade även i år hela 50 skyttar från 14 klubbar till skjutbanan i Holmestad. Tävlingens omfattning 100 duvor. Dagen var lite kylig till en början, men solen värmde gott och temperaturen hamnade fram på dagen runt 15 grader med endast svag vind.
Det blev ganska jämna resultat i toppen på både A och B klasserna, dagens högsta resultat stod hemmaskytten Benny Holmgren och Bertil Nilsson Gnosjö för som båda hade 94 träff i A klassen.
Tävlingsdagen avslutades även detta år med en suddensskjutning om ett luftgevär sponsrat av FXairguns Hova Sweden.
De 41 skyttarna som deltog i suddensskjutningen fick i år en extra stor utmaning då trapkastaren även släpptes lös i höjdled, men efter 13 duvor var det klart och Bernard Raimondo Lidköping stod som segrare.

Resultat Götene Trapen 2010.pdf

Götene Trapen 2009 arrangerades av Götene Sportskytteklubb lördag den 5 september, tävlingen lockade även i år hela 50 skyttar från 15 klubbar till skjutbanan i Holmestad. Tävlingens omfattning 100 duvor plus fristående final för de fem bästa skyttarna oavsett klass. Dagen började med lätt regn som upphörde ganska snabbt och resten av dagen erbjöd i det närmaste perfekt skjutväder, men i slutet av suddensskjutningen och vid prisutdelningen drog regnvädret igång.
Tävlingsdagen avslutades även detta år med en suddensskjutning om ett luftgevär, 35 skyttar valde att delta i suddensskjutningen som skulle visa sig bli en mycket spännande skjutning.
När 25 duvor var skjutna var endast 2 av dom 35 skyttarna kvar i tävlingen nämligen Lars Nyman Grums och Siv Nilsson Gnosjö, segrare till slut blev Siv Nilsson Gnosjö 28 träff som därmed tog hem priset bestående av ett FXT12 luftgevär, sponsrat av FXairguns Hova Sweden.

Resultat Götene Trapen 2009.pdf